بسیاری از افراد وقتی وارد دنیایی به نام ارز دیجیتال میشوند، پس از مدتی با انبوهی از سوالات رو به رو هستند که هیچ جایی مشخصا درباره آن ها صحبتی نشده است. این مقاله به طور خاص 21 سوال پرکاربرد درباره اتریوم را پوشش داده است.
قبل از اینکه به بررسی تجربیات افرادی که اتریوم را خریداری کرده اند بپردازیم بهتر است یک دیدگاه کلی نسبت به اتریوم داشته باشیم. اتریوم محبوب ترین از دیجیتال غیرمتمرکز طی سالهای اخیر معرفی شده ست که اغلب دوستداران ارز دیجیتال آن را رقیب اصلی بیت کوین و در جایگاه دوم ارزهای دیجیتال درنظر میگیرند. ویژگی که اتریوم را تا این حد ارزشمند کرده است؛ توانایی آن در ایجاد برنامههای غیرمتمرکز، شامل ایجاد شبکههای مجاز، سهولت استفاده از زبان برنامه نویسی فوق حرفه ای Solidity (مخصوص بلاکچین اتریوم) از طریق بلاکچین است.
شکی نیست که طی سالهای 2020 و 2021 ارز دیجیتال اتریوم به عنوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتال برای افراد و حتی شرکت ها مورد استفاده قرار گیرد.
حالا نوبت آن رسیده است که به سراغ 30 پرسش و پاسخ از ارز دیجیتال اتریوم برویم.
اتریوم در واقع شبکه بلاکچینی است که یکی از فعالیت های آن ایجاد یک رمز ارزی به نام Ether است. در واقع تمام شبکه اتریوم یک ارز اتر نیست. اساس اتریوم وجود قرارداد هوشمند است که در ادامه به آن می پردازیم.
اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است که بر روی شبکه بیت کوین ساخته شده است. اولین بار در سال 2015 ساخته شده است و از همان ابتدا کار خود را به طور جدی دنبال کرده است. بلاکچین اتریوم opensource است و به لحاظ فنی امکانات آن بیش از یک ارز دیجیتال ساده است.
طی سالهای اخیر دو بنیانگذار برای اتریوم معرفی شده اند. Vitalik Buterin and Gavin Wood.
EVM مخفف Ethereum Virtual Machine است.
برای مدیریت اسکریپت ها یا گرههایی که در فضای بلاکچین اتریوم وجود دارند؛ یک شبکه به صورت ماشین مجازی در نظر گرفته شده است تا هر گره به صورت جداگانه توانایی تایید و رد هر معامله را داشته باشد. EVM به سیستمیاشاره دارد که قادر است هر مرحله از معاملات را به صورت منطقی انجام دهد.
اکثریت قراردادهایی که در فضای بلاکچین اتریوم نوشته میشوند به زبانهای سطح بالاتر مانند Solidity هستند و سپس به جهت تایید وارد bytecode EVM میشوند.
اتریوم بر خلاف برخی از ارزهای دیجیتال موارد استفاده زیادی دارد. از جمله:
یکی از بزرگترین ویژگیهای اتریوم استفاده از امور مالی غیرمتمرکز یا به اصطلاح (De-Fi) است. این روش نه تنها باعث بهبود بخش مالی میشود بلکه باعث تسهیل در سایر امور مالی مهم مانند دریافت وام و معاملات مالی میشود.
هیچ نیازی به ثبت اطلاعات شخصی و هویتی خودتان ندارید. و تحت هیچ شرایطی مجبور به حمل اسنادتان ییا بارگذاری آن ها در فضای بلاکچین اتریوم نخواهید بود.
سیستمهای بهداشتی با راه حلهای مبتنی بر اتریوم میتوانند یک شبکه غیرمتمرکز ایجاد کنند که وظیفه آن ردیابی دارو و مدیریت بهبود حال بیماران باشد.
اتریوم قدرت بی نظیری در ایجاد توکنهای متعدد دارد. همین امر باعث شده است که خرید کالاهای موجود در بلاکچین آسان تر از گذشته باشد.
اتریوم باعث بهبود روند نقل و انتقالات معاملات در معاملات فرامرزی شده است.
در مارس سال 2017 اتحادیه بزرگی به نام EEA یا Enterprise Ethereum Alliance به جهت پشتیبانی از اتریوم ایجاد شد. این اتحادیه متشکل از دولت ها، سازمان ها و سایر موسسات مالی است که تصمیم گرفتند از ارز دیجیتال اتریوم به عنوان ارز واحد استفاده کنند. در حال حاظر EEA بیش از 150 عضو دارد واین یعنی 150 موسسه تنها از ارز اتریوم برای انجام مبادلاتشان استفاده میکنند.
ارز اتریوم را به جهت خلاصه نویسی با نام ETH نیز مشخص میکنند.
گرههای اتریوم با استفاده از پروتکلهای اتریوم با یکدیگر در ارتباط هستند. این پروتکل ها را اغلب با نام Remote Procedure Call میشناسند که ارتباط سرور با کلاینت را، بدون درک جزئیات مشخص میکند.
اگر همین الان قصد خرید اتریوم را دارید روی لینک زیر کلیک کنید.
اتر را اغلب سوختی برای اتریوم معرفی میکنند. اتر تامین کننده قراردادهای هوشمند و ایجاد کننده گرههایی است که در شبکه بلاکچین اتریوم قرار دارد. به این معنی که زمانی که اعتبار یک بلوک سنجیده شد، 5 اتر در هر فرایند ایجاد میشود.
کوچکترین واحد رمزگذاری شده در شبکه بلاکچین اتریوم Wei است. هر یک اتر شامل 18^10 Wei(10 به توان 18) است. تجزیه اتر امری بسیار مهم است زیرا به افراد این اجازه را میدهد که بدانند برای انجام هر معامله به چه تعداد اتر نیاز دارند. این کمک بزرگی به بازار خرید و فروش ارز اتریوم است. زیرا افراد میتوانند تنها یک یا چند Wei از اتریوم را خریدای کنند و نه یک اتریوم.
بلاکچین در مفهول کلی آن به فضایی اطلاق میشود که افراد بدون تایید شخص ثالث میتوانند با یکدیگر معامله کنند. مفهوم بلاکچین از سال 2009 خیلی گسترش یافت. دقیقا زمانی که بیت کوین معرفی شد. بلاکچین ها برای مدیریت شبکه ای که به طور مستقل فعالیت کنند و هیچ نیازی به مدیریت متمرکز نداشته باشند، نیازمند یک سری الگوریتمهایی هستند که به آن ها اجماع یا consensus میگویند. الگوریتمهای اجماع زیادی وجود دارد که بیت کوین از نوع PoW استفاده کرد. در حال حاظر؛ بلاکچین با روشهای جدیدی برای مدیریت دفاتر غیرمتمرکز در حال طراحی و توزیع هستند.
بلاکچین ها بدون دفتار اجماع هیچ کاربردی نخواهند داشت. الگوریتم اجماع به این دلیل بسیار مهم است که به عنوان بهترین روش برای اعتبار سنجی معاملات در بلاکچین تعریف میشود و در تعریف واضح تر؛ بدون الگوریتمهای دفاتر اجماع فلسفه دفاتر توزیع شده پایدار نخواهد بود. الگوریتمهای اجماع بسیاری وجود دارند؛ از جمله:
اثبات کار یا به اختصار (PoW) یک الگوریتم اجماع است که در جهت تایید اعتبار معاملات انجام شده به کمک ماینرها میآید. هر کسی توانایی حل مسائل پیچیده و انجام محاسبات را ندارد. به همین دلیل یک سری سخت افزارهایی تولید میشود که وظیفه شان تایید معاملات در بلاکچین است. متاسفانه PoW با محیط زیست سازگار نیست؛ زیرا که برای انجام وظایف خود به جریان برق زیادی احتیاج دارد.
در حال حاضر ، Ethereum از Proof-of-Work به عنوان الگوریتم اجماع استفاده میکند. اتریوم در حال تغییر الگوریتم اجماع خود به یک روش سازگارتر با محیط زیست به نام Proof-of-Stake (PoS) است.
مهمترین تفاوتی که بین بلاکچین اتریوم و بیت کوین وجود دارد؛ شیوه عملکرد و ویژگیهای آن هاست. بیت کوین از فناوری بلاکچین نسل اول است که پایه و اساس دفاتر غیرمتمرکز را ارائه میدهد. از طرفی دیگر اتریوم با ارائه یک راه حل بلاکچین را مقیاس پذیرتر و قابل برنامه ریزی تر کرده است. Ethereum از توانایی طراحی قراردادهای هوشمند و اجرای برنامههای توزیع شده (dApps) پشتیبانی میکند.
قراردادهای هوشمند به مانند اسناد حقوقی هستند ولی در قالب رمز. این قراردادها پروتکلهای رایانه ای هستند که به عنوان یک فرایند تایید دیجیتال یا اجرای مذاکرات بین طرفین استفاده میشود. قراردادهای هوشمند اغلب بسیار شفاف و خودکار هستند. به طور خلاصه، قراردادهای هوشمند امکانی را در اختیار کاربران قرار میدهد که بدون درگیری در معاملات به توافقات و اختلافات رسیدگی کنند.
dApps مخفف Decentralized Application برنامههای غیرمتمرکز است. این برنامه به کمک فناوی بلاکچین آمده تا مزایایی از قبیل غیرمتمرکز بودن و open source بودن را در اختیار کاربران بلاکچین قرار دهد. علاوه بر این؛ برنامه dApps از پروتکلهای بلاکچین پیروی میکند و گره ها nodes را به جهت عملکرد dApps تشویق میکنند.
اتریوم بهترین شبکه بلاکچین برای dApps است. زیرا اکوسیستمهای مناسبی در جهت ایجاد dAppsهای واقعی ارائه میدهد. برخی دیگر از شبکههای بلاکچین که از اکوسیستم dApps پیروی میکنند شامل TRON و EOS است.
معاملات اتریوم در یک پرونده عمومی ثبت میشوند. با این حال؛ اگر از شبکه مجازی استفاده شود تمامیسوابق در یک دفتر خصوصی درج شده و تنها برخی اطلاعات خاص در دسترس عموم قرار میگیرند.
بله.
برای استخراج اترها ، به یک کیف پول و ابزارهایی مانند Geth CLI نیاز دارید. با استفاده از این 2 مورد، بایستی در شبکه شرکت کنید و سعی کنید خرید معاملات را به بلاک اضافه کنید.
Geth یک رابط خط فرمان است که هنگام اجرای یک گره کامل از اتریوم میتوان از آن استفاده کرد.
در این مقاله پرسش و پاسخ؛ سعی کردیم به پرتکرارترین سوالات در حوزه اتریوم پاسخ دهیم. اگر همچنان سوالاتی هست که ذهنتان را درگیر کرده و جواب شسته رفته ای براش پیدا نکردین؛ حتما از طریق کامنت با ما در ارتباط باشین